Mr Ronald Kool : ervaren advocaat verkeersrecht

Rijontzegging? Kies voor een specialist verkeersrecht

Fouten in het verkeer maken we allemaal. Maar niet alle fouten leiden tot een rijontzegging. Advocaat Ronald Kool heeft veel ervaring met het behandelen van zaken over verkeersrecht. Zijn rechterhand Ellen Tjebbes zorgt voor een perfecte ondersteuning. (Foto: Bertil van Beek)

Wie deelneemt aan het verkeer loopt het risico fouten te maken. Te snel rijden doen we allemaal weleens. Dat levert dan een boete op van een paar tientjes. Maar wat als de snelheid veel te hoog is opgelopen, wanneer er alcohol in het spel is of wanneer het verkeer in gevaar is gebracht? In dat geval kan de rechter of Officier van Justitie besluiten tot het opleggen van een rijontzegging. In zo'n geval is het noodzakelijk een advocaat in te schakelen die u kan helpen een rijontzegging te voorkomen. Mr. Ronald Kool heeft meer dan 30 jaar ervaring als raadsman in strafzaken. Hij treedt op voor verkeersdeelnemers in heel Nederland.

Contact

Waarom een advocaat?

Wie moet verschijnen bij de Officier van Justitie of de Rechter doet er verstandig aan om zich door een gespecialiseerde advocaat te laten bijstaan. Wat zijn de voordelen?

De voordelen van het inschakelen van een advocaat bij een snelheidsovertreding:

 • Inzicht in het proces-verbaal
 • Beoordeling van de meting van de snelheidsovertreding
 • Een goede voorbereiding op de zitting bij de Rechter of OM-zitting
 • Van tevoren weten welke vragen u krijgt en wat u het beste wel en niet kan zeggen.
 • Bijstand tijdens de zitting door een ervaren specialist
 • Beoordeling uitspraak Kantonrechter of voorstel Officier van Justitie
 • Advies over Hoger Beroep of verzet tegen de Strafbeschikking.
Meer weten?

Advocaat maakt het verschil

"Op de zitting krijgen clienten soms behoorlijk tegengas van de Officier van Justitie. Een advocaat neemt het dan voor zijn client op".
- Mr. Ronald Kool-

Wie veel te hard of onder invloed rijdt, wordt vaak opgeroepen voor een zitting bij de Rechter of Officier van Justitie. Zij kunnen de verdachte diverse straffen, waaronder een geldboete of een rijontzegging, opleggen. In ernstige gevallen blijft het daar niet bij. Ook taak- en celstraffen maken deel uit van de straffen die aan een verdachte van een verkeersmisdrijf kunnen worden opgelegd. 

Vaak weten bestuurders, die zich moeten verantwoorden bij de Rechter of Officier van Justitie, niet precies wat hen te wachten staat, welke vragen zij krijgen en wat daarop de beste antwoorden zijn. Een goede voorbereiding op de zitting met een advocaat is dan ook zeer belangrijk. Een advocaat heeft bovendien inzage in het dossier en kan zo beoordelen of alle regels door de politie zijn nageleefd. 


Veel gestelde vragen

 • Hoe kan ik in contact komen met uw kantoor?

  Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. Op werkdagen op telefoonnummer 085 401 76 33. Na 18.00 uur en in het weekend kunt u bellen met 06 1709 1710. Krijgt u de voicemail? Spreek dan altijd een boodschap in. U wordt dan teruggebeld.

 • Werkt uw kantoor op basis van toevoeging?

  Ons kantoor werkt meestal met vaste tarieven, maar niet op basis van door de overheid gefinancierde rechtshulp.

 • Moet ik altijd naar uw kantoor komen?

  Als u dat wilt, kunt u uw zaak uiteraard op ons kantoor komen bespreken. Het is ook mogelijk om telefonisch overleg te plegen of gebruik te maken van Skype, Whatsapp videobellen of Facetime.

 • Wanneer onderneemt u actie als ik opdracht geef?

  Ons kantoor beschikt over rechtstreekse lijnen met het CVOM en de Rechtbanken. Doorgaans wordt nog op de dag waarop wij door onze cliënten worden ingeschakeld actie ondernomen.