Rijontzegging alcohol

U bent door de politie aangehouden na het rijden onder invloed van alcohol. Afhankelijk van de hoeveelheid alcohol die u heeft gebruikt, wacht u een langdurige rijontzegging. Hulp van een gespecialiseerde advocaat is dan zeer belangrijk. Elders op deze website vindt u de tabellen met straffen voor rijden onder invloed.
Door te rijden na het gebruik van alcohol kan de verkeersveiligheid ernstig in gevaar worden gebracht. Daarom treden politie en justitie hard op tegen het gebruik van alcohol in het verkeer. Wie na het nuttigen van teveel alcohol achter het stuur wordt betrapt, loopt al snel tegen een rijontzegging van tenminste vier tot zes maanden op. Is er heel veel drank in het spel dan kan de rijontzegging weleens oplopen tot 18 maanden of meer. Neem daarom contact op met een gespecialiseerde advocaat als u bent aangehouden met teveel drank. Hij helpt u om de rijontzegging zo kort mogelijk te houden.

Contact

Straffen rijden onder invloed gevorderde bestuurders

Hieronder kunt een tabel downloaden met de oriëntatiepunten (richtlijnen) voor de rechtbanken. Dit zijn richtlijnen bij het bepalen van de straf bij beginnende en gevorderde bestuurders die hebben gereden onder invloed van alcohol.

Bel ons voor info

Rijiotzegging.nl

Bij hoeveel teveel alcohol krijg ik een rijontzegging?

U heeft gereden onder invloed en wilt weten bij welke hoeveelheid u uw rijbewijs (tijdelijk) kwijtraakt. Vanaf 571 U\gl krijgt u als gevorderde bestuurder een rijontzegging van drie maanden en een stevige geldboete. Naarmate de uitslag hoger wordt, neemt het aantal maanden rijontzegging snel toe. Vanaf 570 U\gl wordt uw rijbewijs door de politie ingevorderd. (Bij beginnend bestuurders vanaf 350 U\gl). De politie stuurt het ingenomen rijbewijs naar het CVOM: de Centrale Verwerkingseenheid Openbaar Ministerie in Utrecht. Daar beslist een Officier van Justitie hoe lang u het rijbewijs voorlopig moet missen. Afhankelijk van de uitslag van de ademanalyse moet u rekenen op minimaal 3 maanden. Dit kan oplopen tot 12 maanden of langer.  Neem contact met ons op via het contactformulier of bel met 085 130 7039 als u heeft gereden onder invloed. Alleen met een ervaren advocaat maakt u kans op een goed resultaat. Lees meer over de straffen voor rijden onder invloed.


Rijbewijs ingevorderd alcohol

Is uw rijbewijs ingevorderd na het gebruik van alcohol? Dan mag u van het ene op het andere moment niet meer rijden. Gelukkig zijn er in veel gevallen mogelijkheden om u snel weer achter het stuur te krijgen.

De politie moet uw rijbewijs invorderen wanneer de uitslag van de ademanalyse meer dan 570 Ug\l bedraagt. Na een of twee weken krijgt u bericht van de Officier van Justitie dat u uw rijbewijs voorlopig niet meer terugkrijgt. Rekent u bij het rijden onder invloed van alcohol op minimaal vier tot zes maanden. Gelukkig kan een gespecialiseerde advocaat verkeersrecht u dan helpen. Hij kan de Officier van Justitie voor u benaderen of een klaagschrift indienen bij de Rechtbank. Afwachten of zelf brieven schrijven heeft doorgaans geen enkele zin. Lees hier hoe het precies ziet met de zogenaamde tien- dagen-termijn en waarom u uw rijbewijs niet automatisch na 10 dagen terug krijgt.